Solan, Ludvig og Reodor Felgen

by | 13. May 2011 | Ukategorisert

Dagens markeder gir ganske interresante muligheter for de som ønsker å ta på seg risiko.

For verdens Solan Gundersener, som jo alltid ser lyst på livet,  er det lett å posisjonere seg for nye oppgangstider. Børsene ser billige ut, markedene er bare midlertidige i helt unødig ulage og tidene kan kun bli bedre. Rentene er på hyggelige nivåer. Nettopp målt mot dagens relativt lave rentenivå virker det forlokkende å kjøpe aksjer, låne maksimalt og binde renten. Gode tider har jo en tendens til å avle renteoppganger som er sterkere enn godt er.

For Ludvig og hans meningsfeller er imidlertid de billige børsene og de lave markedsrenetene et tegn på at vi er nær – eller kanskje til og med har passert – konjunkturtoppen. I hele år har Oslo Børs vært stagnant- nærmest som om investorer forsøker å stålsette seg for nye tilbakeslag. Markedet: Det er fali’ det.

Også i rentemarkedene er det nå en inngrodd skepsis til hvor bærekraftig de gode tidene er. Faktum er at selv 3 år etter finanskrisen slo ut i full blomst så er arbeidsledigheten enorm i mange land. Dette til tross for at rentene mange steder er satt ned til minimale nivåer, mens det offentlige tillates å bruke store penger. Selv må jeg innrømme at jeg tror $ rentene blir nær null i mange år fremover, men så har jeg da også Ludvig som mellomnavn.

Det som er utfordringen for oss analytikere og investeringsrådgivere er å fortelle kundene våre om investeringer som klarer seg fint, litt uavhengig av konjunkturer. Forhåpentligvis trenger man ikke være noe geni eller Reodor Felgen for å finne kramgode inevsteringsalternativer. De daglige svingningene er det vanskelig å få gjort noe med, men det å konstruere en veldiversifisert portefølje av gode papirer – det skal vi i Terra Markets klare.       

For

Kategorier

Siste innlegg