Before the flood

by | 01. March 2011 | Eiendom

I februar steg boligprisene litt mer enn jeg hadde ventet, pluss 2,0% fra januar. Egentlig burde jeg heve prisanslagene mine for året som helhet gitt de nye data, men denne tabben har jeg gjort før. I fjor oppjusterte jeg anslagene mine etter noen kramgode februartall, for så å måtte nedjustere meg tilbake til de opprinnelige gjetningene etterhvert som vårflommen satte inn.

Slik er nemlig flyten i det norske boligmarkedet. Prisene gjør gjerne et byks i årets to første måneder for så å flate ut i mars, før de virkelige store mengdene av boliger kommer på markedet i de etterfølgende tre månedene. Det er grunn til å tro at vi ser det samme mønsteret i år også.

Det vi ikke vet er hvor sterk vårflommen blir.

Februartallene peker på at vi trenger en ganske så sterk vårflom nå for å gjenopprette balansene i boligmarkedene. Figuren nedenfor fra Norges Eiendomsmeglerforbund viser at det nå er unormalt få boliger til salgs i databasen til Finn.no.    

Jeg må vel bare innrømme at det er større sannsynlighet for at jeg ligger for lavt med mitt årsanslag på 6.7% vekst i året som helhet for boligprisene, enn at jeg treffer.

Kategorier

Siste innlegg