Styringsrenten ned 0,50

by | 14. December 2011 | Norsk økonomi, Renter og valuta, Ukategorisert

– If you aint got that swing, it don`t mean a thing, sa Duke Ellington.

I dag viste vår sentralbanksjef Øystein Olsen at han har rytmesans. Verden har gått Norges Bank i mot, og sentralbanksjefen er pragmatisk nok til å snu seg rundt og tilpasse seg virkeligheten. Om det ikke akkurat er gla-jazz, så er det i hvertfall
oppmuntrende takter fra sentralbankens side. Flere kommentarer følger i morgen, siden jeg er i møte resten av dagen i dag.

Fra pressemeldingen:

Uroen i finansmarkedene har tiltatt og vi venter nå en klart svakere utvikling ute, særlig i euroområdet. For å dempe virkningene for norsk økonomi settes styringsrenten ned, sier visesentralbanksjef Jan F. Qvigstad.

Inflasjonen er lav. Selv om aktiviteten i norsk økonomi fortsatt holder seg oppe, særlig drevet av høye oljeinvesteringer og bygging av mange nye boliger, tyder ulike indikatorer på lavere vekst framover. Det er stor usikkerhet om den økonomiske utviklingen de nærmeste månedene. Gjeldssituasjonen i euroområdet har ført til betydelige problemer i det europeiske banksystemet og i penge- og kredittmarkedene. Markedsfinansieringen er blitt dyrere og mindre tilgjengelig også for norske banker.

– For å gardere mot et tilbakeslag i økonomien og enda lavere prisvekst, mener vi det er riktig å redusere styringsrenten nå, sier visesentralbanksjefen.

 

 

 

Kategorier

Siste innlegg