Nær fem millioner mennesker

by | 20. May 2011 | Ukategorisert

Det var en kveld på Majorstuen (ingen a-endelse) for mange år siden, hvor jeg deltok i en studiegruppe for utopisk marxisme. Det var veldig hyggelig, og lærerikt. Utopia er jo alltid et artig sted å være og tanken her var å forestille seg en verden uten landegrenser. Folk kunne flyte fritt. Hva skjer da med økonomien?

I dag lever vi i en verden, som har klare landegrenser, men de er mere frittflytende enn før. Vi kan lett og enkelt flytte til nær sagt hvilket land som helst. Og verdens 7 milliarder mennesker kan i økende grad få adkomst til våre landområder. Heri ligger det noen utfordringer for Mor-Norge. 

I går fikk nye tall for befolkningsutviklingen i Norge. I 1. kvartal økte befolkningen med nesten 15 000 personer. Veksten var i stor grad drevet av innvandring. Disse folka ønsker i stor grad å bosette seg nær sine frender og landsmenn; og det bringer mange av dem til hovestadsregionen. Oslo som plages med mangel på rimelige boliger får nå utfordinger med å huse og betjene tusenvis av nytilflyttede utlendinger – hvert eneste år.

Her er det faktisk ingen gode løsninger. Det tar tid å bygge boliger, barnehager og skoler. Og det tar mye tid i en tjukt befolket hovedstad.

OBOS forsøker den 9. juni i år å sette fokus på temaet befolkningsutvikling i hovedstadsregionen, med en heldagskonferanse på Hotell 33 i Oslo.

Jeg gleder meg til å høre hva de ulike talerne har å si på OBOS sin første årlige boligkonferanse: www.obos.no

Kategorier

Siste innlegg